Skip to content

Gestuurde boringen van engineering tot uitvoering

Van offertefase tot oplevering en van engineering tot uitvoering. Niks Infra denkt met u mee en heeft alles in huis om een project van A tot Z uit te voeren.

Uw ideale partner voor horizontaal gestuurde boringen

Horizontaal gestuurd boren is dé oplossing om kabels en leidingen aan te leggen zonder overlast voor de omgeving. Vaak is het niet mogelijk om te graven omdat zich obstakels in het tracé bevinden. Denk hierbij aan bomen, watergangen, wegen, funderingen of bestaande kabels en leidingen. Een gestuurde boring biedt in deze gevallen uitkomst! Niks Infra is hierin uw ideale partner. Met ons jonge en breed toepasbare materieel boren wij ondergronds over elke afstand.

Hoe complex een boorproject ook is, met onze jarenlange ervaring en gedreven vakmensen vinden wij samen met u de beste oplossing. Aan de hand van een gedetailleerd projectplan begeleidt Niks Infra u door het proces, van voorbereiding tot oplevering.

Dit is onze aanpak voor gestuurde boringen

Niks Infra laat niets aan het toeval over. Daarom denken wij met u mee vanaf het moment dat wij uw aanvraag ontvangen. Vervolgens is dit onze aanpak:

wij inventariseren uw aanvraag om een horizontaal gestuurde boring uit te voeren. We kijken onder meer naar de samenstelling van de bodem, de bestaande infrastructuur en het tijdsbestek

u ontvangt een heldere offerte waarin we altijd streven naar een concurrerende investering

wij bereiden het boorproject efficiënt en inzichtelijk voor

een klic-melding en contacten met de netbeheerders nemen wij voor onze rekening

wanneer nodig stellen wij een ontwerptekening samen

wij plaatsen de juiste machines op de juiste locaties, houden altijd rekening met de omgeving en zorgen voor een veilige en correcte doorstroming van verkeer

van standaard meetsysteem tot gyroscoop: wij gebruiken altijd de juiste methode voor optimale metingen

wij meten de gestuurde boringen in door middel van gps

na afloop van het project verwerken wij de revisie en verstrekken deze aan onze opdrachtgever

Geen overlast en minder tijd

Gestuurde boringen (ook wel Horizontal Directional Drilling, HDD genoemd) hebben veel voordelen ten opzichte van traditioneel graafwerk. Niet alleen is er bijna geen overlast meer voor de omgeving en de bodemstructuur, ook kosten de boorprojecten minder tijd en is er nauwelijks sprake van herstel.

Gestuurde boringen: ideale oplossing bij kruisen infrastructuur

Gestuurde boringen: ideale oplossing bij kruisen infrastructuur
Gestuurde boringen worden steeds vaker ingezet bij het kruisen van infrastructuur als belangrijke wegen, spoorverbindingen, kanalen, rivieren of onder rioleringen onder gebouwen. Het is de ideale oplossing voor bijvoorbeeld:

  • het aanleggen van persrioleringen en gasleidingen;
  • de aanleg van data-kabels of mantelbuizen.

HDD-techniek mogelijk in talloze ondergronden

De betrouwbare HDD-techniek is mogelijk in praktische alle grondsoorten. Tijdens het boren wordt een holle boorkop via onze boormachine door de aarde geduwd. Alleen bij het vertrek- en eindpunt van de boring is beperkt graafwerk nodig.

Na de gestuurde boring tussen twee vastgestelde punten kunnen een of meerdere leidingen of buizen worden doorgetrokken. Om op het juiste punt boven de oppervlakte te komen, stuurt onze ‘boormeester’ bij om ondergrondse obstakels te vermijden.

Raketboringen en staalpersingen

Ook voeren wij raketboringen of staalpersingen uit. Dit wordt vaak toegepast bij het kruisen van bijvoorbeeld een fietspad of een rijweg, met te overbruggen afstanden tot maximaal 20 meter.

Bij een raketboring wordt de raket aan de voorzijde van de aan te brengen leiding bevestigd. De raketvorm verdringt de grond in het boorgat en door middel van perslucht wordt de raket samen met de aan te brengen leiding onder een te passeren obstakel (fietspad, rijweg, boom) doorgeleid.

Een andere optie is een staalpersing, waarbij de raket achter de aan te brengen stalen mantelbuis wordt bevestigd, zodat deze door middel van perslucht onder een obstakel door wordt geslagen.

Maar het blijft niet alleen bij horizontaal gestuurde boringen. Niks Infra ontzorgt u ook in de daadwerkelijke aanleg van leidingen en kabels, engineering en digitaal inmeten of specifieke graafwerkzaamheden.

Lees meer over
Back To Top